luni, 18 iunie 2012

Stilul Retro "se ridica din propia cenusa"




Stilul retro poate fi definit succint ca o reinterpretare a unor tendinte trecute. Trecutul este chiar subiectul preferat al designerilor in ultimii ani prezentand in fiecare sezon, cel putin o tendinta majora reciclata dintr-o epoca apusa .
Evident, o tendinta nu vine niciodata singura si nu designerii sunt cei care au impus cu aplomb trendul retro ci un cumul de evenimente care s-au sedimentat si au facut sa renasca un nou tip de retro. Iar aici putem reaminti serialul Mad Men ce a starnit o adevarata pasiune printre amatoarele stilului ultra-feminin al anilor '60 influentand pana si designeri precum Michael Kors care, inca din 2008, prezinta o colectie inspirata din acest serial.
De asemenea, noua subcultura a hipsterilor (curent aparut in anii '40) usor reperabila astazi prin uniforma lor compusa din blugi skinny, camasi in carouri, coafuri asimetrice, si ochelarii de soare RayBan Wayfarer se evidentiaza tot mai pertinent, paradoxal, daca ne gandim ca menirea acestui curent ar fi trebuit sa ramana la stadiul de casta in negare a conventiilor sociale si a trendurilor volatile.
Exemplele pot fi multiple, pana si imensul succes al site-urilor de licitatii on-line a facut ca stilul retro sa fie privit o mica comoara redescoperita.


Cititi mai multe pe : http://www.intrefete.ro/fashion/moda-stil/stilul-retro-viitorul-nostalgic-al-modei-8654252



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu